ThemeTalk

#286 – Universal maakt meer details bekend: ‘Harry Potter gaat opnieuw de pretparkwereld veroveren’

Aflevering #286 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Universal heeft meer details bekend gemaakt over het Harry Potter-themagebied in Epic Universe, het nieuwe pretpark dat gebouwd wordt in Orlando. Daar in Florida liggen al twee andere themawerelden rond ‘The Wizarding World of Harry Potter’. In Islands of Adventure kan je de magische school Hogwarts en het dorpje Hogsmeade bezoeken, in Universal Studios kan je Diagon Alley bezoeken. In Epic Universe bezoek je straks een Franse variant van die magische winkelstraat, in Parijs. De grote attractie in het themagebied wordt een magische doorgang naar het Ministry for Magic in Londen, genaamd ‘Harry Potter and the Battle at the Ministry’. Maurice en Thomas nemen in deze aflevering alle details door.

De heren waren onlangs uitgenodigd om te komen kijken op Tomorrowland, één van de grootste en bekendste dancefestivals ter wereld. De link tussen ThemeTalk en dat festival is snel gelegd: de aankleding op het terrein doet niet onder voor de beste themaparken. In deze aflevering een napraat, waar de heren ook duiken in de storytelling en aankleding van Tomorrowland. 

Verder in deze ThemeTalk: de Efteling maakte wat mooie aanpassingen aan het Volk van Laaf en Thomas en Maurice hadden een prachtig weekend met luisteraars in Toverland.

Zie ook: